logo

Funkcjonowanie BIP
ZASADY FUNKCJONOWANIA SERWISU PDF Drukuj Email
Wpisany przez Michał Kłosiński   
piątek, 27 lutego 2009 08:26
BIPOd 2002 roku na wszystkie urzędy i nie tylko nałożono obowiązek utworzenia podmiotowych stron BIP (Biuletyn Informacji Publicznej). Kwestię ta regulowało rozporządzenie w sprawie Biuletynu Informacji Publicznej z dnia 17 maja 2002 r. (Dz. U. Nr 67 poz. 619). W związku z licznymi problemami z interpretacją dosyć ogólnikowych przepisów (i etc.)  Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji zaczęło zastanawiać się nad zmianami w tej materii. Tym sposobem od 18 stycznia 2007 r. obowiązuje nowe rozporządzenie w sprawie Biuletynu Informacji Publicznej. Oczywiście rozporządzenie to zmieniło (uchyliło) dotychczas obowiązujące.
Poprawiony ( czwartek, 05 maja 2016 10:41 )
 
REDAKCJA PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
piątek, 27 lutego 2009 08:00

Zgodnie z art. 10 pkt. 1 ustawy o dostępie do informacji publicznej z dnia 6 września 2001 r. (Dz. U. Nr 112 poz. 1198), informacja publiczna, która nie została udostępniona w Biuletynie Informacji Publicznej, jest udostępniana na wniosek.

Redakcja serwisu:

  • Sekcja Operacyjna
    kontakt:
    kpt. Michał Kuśmirowski
    tel: (+48) 42 22 54 303
    e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
  • Komórka Ogranizacyjno-Kadrowa
    kontakt:
    Agnieszka Kociołek
    tel: (+48) 042 22 54 328
    e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
  • Sekcja Kontrolno-Rozpoznawcza
    kontakt:
    st. kpt. Maria Tomczyk
    tel: (+48) 042 22 54 306
    e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
  • Sekcja Kwatermistrzowsko-Techniczna
    kontakt:
    mł. bryg. Maciej Łubisz
    tel: (+48) 042 22 54 308
    e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

 

Poprawiony ( czwartek, 05 maja 2016 10:40 )